maandag 21 maart 2016

eFXO Apeldoorn wint van Voerendaal

Merijn van Delft

Afgelopen zaterdag won eFXO Apeldoorn met 7,5–2,5 van Voerendaal. Traditie-getrouw doet Artur Jussupow ieder seizoen een keer mee en afgelopen weekend was het weer eens zover. Van uitvoerige partij-analyses op de zaterdagavond tot jeugdtraining op zondagmiddag: er gaat altijd een mooie stimulans vanuit voor het Apeldoornse schaken. Voerendaal kwam niet zo sterk op en derhalve werd de wedstrijd nooit echt spannend.



Sjef Rijnaarts ging verder waar hij voor zijn vaderschapsverlof gebleven was en staat dit seizoen nog altijd op een 100%-score. Zijn tegenstander Christian Braun is IM en de opening ging mis, maar de stelling was gecompliceerd en met creatief spel wist Sjef de partij razendsnel naar zich toe te trekken. Hetgeen een teamgenoot vol ongeloof deed verzuchten: "Ik ga ook een kind maken!"


Jussupow–Hausrath: na 20.Kxf2 heeft wit alle positionele troeven in handen

Max Warmerdam had nog wat analyses klaarliggen van het jeugd WK en won een strakke partij van Ivo Wantola. Artur Jussupow had toevallig een week eerder in de Bundesliga ook al met wit tegen Daniel Hausrath gespeeld en won wederom. Dit keer met een mooi positioneel kwaliteitsoffer. Nico Zwirs won een vlotte aanvalspartij van Henk Temmink en zelf won ik een interessante partij van Ruud van Meegen. De overige vijf partijen werden remise, in de meeste gevallen na het nodige positioneel getouwtrek.




Partijen openen in nieuw venster of tabblad
Partij Jussupow–Hausrath met uitgebreid commentaar
Alle partijen in pgn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten